اولین نفری باشید که امتیاز میدهید!

آداب غذا خوردن

اولین نفری باشید که امتیاز میدهید!

غذا خوردن در مهمانی های رسمی و رستوران:

  • ظاهر شما و عملکردتان به یک اندازه اهمیت دارند. صاف بنشینید و آرنج هایتان را روی میز نگذارید. قاشق و چنگال یا دستمال سفره را خیلی تکان ندهید.
  • نه عجله کنید و نه بیش از حد آهسته غذا بخورید. سعی کنید با دیگران هماهنگ باشید.
  • با دهان باز غذا را نجوید و با دهان پُر صحبت نکنید.
  • اگر وسیله غذاخوری را اشتباهاً برداشتید، دستپاچه نشوید؛ از همان وسیله استفاده کنید و در هنگام نیاز، از پیشخدمت بخواهید وسیله لازم را برایتان بیاورد.
  • هر وسیله غذاخوری مانند قاشق، چنگال یا کارد را که برمی دارید، پس از استفاده دوباره روی میز نگذارید یا آن را به بشقاب تکیه ندهید، بلکه کاملاً درون ظرف غذا قرار دهید.
  • کاردها و قاشق ها در سمت راست، و چنگال ها و دستمال ها در سمت چپ بشقاب قرار دارند. نوشیدنی ها در سمت راست و خوردنی ها (مانند ظرف نان) در سمت چپ گذاشته می شوند.
  • هنگام استفاده از کارد و چنگال و … از کناری ترین وسیله شروع کنید تا به نزدیک ترین وسیله (به ظرف) برسید.
  • اگر کسی نان تعارفتان کرد آن را در گوشه بشقاب خود بگذارید.
  • مراقب باشید در سلف سرویس بشقاب خود را بیش از حد پر نکنید.
  • هیچ وقت به اشتباهات دیگران سر میز شام توجه نکنید و برای اشتباهات خودتان هم مدام عذرخواهی نکنید.
  • یک بار و فقط در یک ظرف برای خودتان غذا بردارید. به غذای خود تنوع بدهید و کمی هم ظرافت به کار ببرید. دقت کنید غذاهایی که در بشقاب گذاشته اید از یک رنگ نباشند.
  • بهتر است محل نشستن هر کس از قبل مشخص شود و مهمان ها خود تصمیم نگیرند کجا بنشینند. در مهمانی های بیش از هشت نفر از کارت ویژه مهمان استفاده کنید.
  • میزبان هر قدر هم گرفتار باشد باید در بدو ورود مهمانان به آنها خوش آمد بگوید و لحظاتی را با هر کدام گپ بزند.
  • زمان قبل از شام را محدود کنید و هنگام شام مُصر باشید که مهمانان به موقع سر میز شام حاضر شوند. ابتدا از نورهای روشن استفاده کنید و تدریجاً نور را کم کنید.
  • میزبان باید خود مراقب باشد که لیوان نوشیدنی میهمانان مجدداً پر شوند. چون مهمانان نه خود این کار را می کنند و نه درخواست نوشیدنی بیشتر خواهند داشت.
  • در مهمانی سلف سرویس، دقت کنید میز به خوبی تزئین شده باشد و مهمانان بتوانند به راحتی غذای خود را بردارند و بدون مشکل از آنجا خارج شوند.
  • معمولاً 15 تا 20 درصد کل صورتحساب برای انعام پیشخدمت ها در نظر گرفته می شود. البته 20 درصد بیشتر معمول است.
  • اگر مشکل یا شکایتی دارید با سر میهماندار در میان بگذارید.
  • هنگام خواندن فهرست غذاها، زیاد معطل نکنید و از پیشخدمت سؤالات متعدد نپرسید (به خصوص اگر رستوران شلوغ است).
  • اگر در رستوران چینی نمی توانید با چوب غذا بخورید، می توانید تقاضای قاشق و چنگال کنید.

آداب غذا خوردن  

یکی از جنبه های معاشرت صحیح، آگاهی از آداب درست غذا خوردن است. در زیر به نکات مهمی درباره نحوه عمل در هنگام غذا خوردن، به ویژه در مجالس رسمی اشاره می شود.

سالاد
برای خوردن سالاد بهتر است از یک بشقاب دیگر استفاده شود. سالاد را به طور معمول با چنگال می خورند و برای خوردن آن از کارد استفاده نمی کنند.

چیپس
تنها چیپس را می توان سر میز غذا با دست برداشت و خورد. البته به آرامی، دانه به دانه و فقط با دو سر انگشت!

غذاهای خمیری
غذاهایی مثل ماکارونی که با خمیر درست می شوند، فقط با چنگال خورده می شوند. مگر اینکه خمیر برشته شده باشد که در این صورت بکارگیری کارد لازم است. مانند پیتزا.

دستمال سفره بر سر سفره
اگر به جای دستمال پارچه ای از دستمال کاغذی استفاده می کنید با آن فقط دست و دهانتان را پاک کنید نه بینی تان را.

جوجه کباب
جوجه کباب با استخوان را می توان با کمک دست و انگشتان خورد. باید با انگشت ها گوشه آن را گرفت و به آهستگی قسمت کوچکی از جوجه را گاز زد.

خلال کردن دندان
می توانید برای خلال کردن دندان های خود بعد از غذا به دستشویی بروید. اگر خیال می کنید با گرفتن دست جلوی دهان این عمل را در خفا انجام داده اید، اشتباه می کنید.

سوپ
فرانسوی ها سوپ را از نوک قاشق می خورند و انگلیسی ها از پهلوی قاشق! در هر حال نباید قاشق سوپ را در دهان برد، بلکه باید از لبه آن بدون هورت کشیدن سوپ را صرف کرد.

میزان غذا
بشقاب تان را پر از سالاد و پیش غذاهای دیگر نکنید و برای غذای اصلی هم جا بگذارید. زیرا به هر حال بیشتر از یک معده ندارید.

دست ها در سر میز
سر میز غذا، آرنج هایتان باید همیشه به پهلو چسبیده باشند. چه موقع صرف غذا و چه موقع نوشیدن، هرگز تا پایان غذا آرنج هایتان را روی میز نگذارید.

قاشق یا چنگال
فرانسوی ها می گویند: «پرخور قبرش را با چنگال می کند!» سر سفره هیچ چیز زننده تر از این نیست که خانم یا آقایی برای جا دادن قاشق پر در دهان، آن را تا آخرین حد باز کرده، سپس با گونه هایی برآمده شروع به جویدن کند. شاید بهتر باشد غذا را با چنگال صرف کند تا لقمه ها کوچکتر باشند.

محیط آرام
پزشکان توصیه می کنند برای این که صورت تان جوش نزند، نفخ نکنید و راحت بخوابید، در محیط آرام غذا صرف کنید. برای رعایت این وضعیت، بهتر است هنگام خوردن غذا، درباره گرفتاری ها، گله گذاری ها و مسائل ناجور زندگی حرف نزنید.

خمیر نان
پس از صرف غذا با خمیر نان بازی نکنید. این مجسمه سازی را به عهده هنرمندان بگذارید.

نمکدان
سر سفره بهتر است از دیگران بخواهید که نمکدان، آب و .. را به شما بدهند تا مجبور نباشید دست و بازویتان را جلوی صورت و بینی اطرافیان تان دراز کنید.

اخم بر سر سفره
اخم بزرگترین دشمن و لبخند بهترین گنج است. اگر غذایی را که به شما تعارف می کنند دوست ندارید، با اخم و چهره ای گرفته نگویید: «دوست ندارم». بلکه بهتر است با یک جمله تشکرآمیز و با لبخند بگویید: «ترجیح می دهم آن را نخورم».

حرف های اشتها برانگیز
بر سر سفره ناامید و خسته کننده نباشید تا چند دقیقه مصاحبت شما اشتهای دیگران را کور نکند. حرفهای اشتها برانگیز زیادی وجود دارد که می توان بر سر سفره غذا گفت و شنید.

سفره سفید
اگر میهمان سفره شما را لک کرد یا غذا و نوشابه اش را روی آن ریخت، ماجرا را بی اهمیت جلوه دهید. این مساله واقعا بی اهمیت است، زیرا امروز مواد پاک کننده زیادی وجود دارد.

سفره کدبانو
برای یک کدبانو، سفره ای که آماده می کند، لذت زیادی دارد. ظرف نان، پارچ آب، نمکدان، قاشق و چنگال اضافه برای برداشتن خورش و خوراک و… جزو لوازم واجب سر سفره است.

ته مانده غذا در بشقاب
بهتر است غذا را به اندازه ای در بشقاب بکشید که تمام آن را استفاده کنید. ماندن غذا در بشقاب نه تنها بی احترامی به میزبان به شمار می رود، بلکه به طور غیر مستقیم به او می گویید که غذای شما مطلوب و خوش طعم نبوده است. ضمن اینکه شما با این عمل مرتکب اسراف می شوید.

تربچه
اگر تربچه به صورت درسته در سبزی بود، هنگام مصرف بهتر است آن را با کارد برش داده و استفاده کنید. گاز زدن به تربچه کامل، عمل مناسبی نیست.

میوه
میوه هایی مثل خربزه، هندوانه، طالبی و امثال آنها را نباید یکجا در بشقاب به تکه های کوچک تقسیم و آماده خوردن کنید. بلکه پسندیده تر است که هر بار فقط قسمتی از آن را با کمک کارد بریده و استفاده کنید.

توت فرنگی
توت فرنگی را از دم آن گرفته و میل کنید. اگر دم آنها از قبل گرفته شده، باید از چنگال استفاده کنید.

گیلاس و آلبالو
در هنگام خوردن گیلاس یا آلبالو اگر موجود زنده ای در آن مشاهده کردید، این موضوع را در میان جمع مطرح نکنید. چون شاید دیگران بدون توجه، تعدادی از آنها را خورده باشند.

قاشق بستنی
پس از خوردن بستنی لیوانی یا چوبی، باید توجه داشت که قاشق آن را برای جویدن و بازی استفاده نکنید.

نوشابه
به طور عادی برای استفاده از بطری آب یا نوشابه، باید قسمت پایین آن را بگیرید نه گلوی بطری را. در ضمن اگر برای کسی آب یا نوشابه می ریزید، لیوان را با دست بلند نکنید، بلکه بطری را روی لیوان خم کنید.

سوپ یا آش
سوپ یا آش از جمله غذاهایی هستند که به جز بار اول دیگر نباید تعارف شود. همچنین هنگام سرو نباید بیشتر از یک ملاقه سوپ یا آش در بشقاب میهمان ریخته شود. مگر این که دوباره تقاضا کند، به هر حال باید جای کافی در معده برای صرف غذای اصلی که درست شده، باقی بماند. در ضمن در مراسم رسمی یا غیررسمی سوپ یا آش و هر نوع غذای داغ دیگری را فوت نکنید. بهتر است کمی صبر کنید تا غذا سرد شود.

نحوه استفاده از کارد در سفره غذا
هرگز انگشت سبابه را روی تیغه کارد قرار ندهید و غذا را با کارد به دهان نبرید. نباید کارد را موقع صحبت کردن در دست گرفت و به حرکت درآورد.

خوردن دسر
برای صرف دسر بهتر است:
کارد را در دست راست و چنگال را در دست چپ بگیرید.
برای دسر از قاشق غذاخوری استفاده نکنید، بلکه قاشق دسر متفاوت و قاشق کوچکتری است که همیشه آن را در ظرف دسر یا کنار آن قرار می دهند.

موارد دیگر
چند نمونه از مواردی که باید روی میز غذا به آن توجه کنیم:

  • نان را در کنار بشقاب غذاخوری یا در بشقاب کوچکی که برای این کار گذاشته شده قرار دهید و هر بار تکه خیلی کوچکی از آن را ببرید.
  •  اگر از کره برای مالیدن روی نان استفاده می کنید، با سر کارد تکه ای کوچک در بشقاب تان بگذارید و از آن استفاده کنید.
  •  اگر کارد یا چنگال از دست تان بر زمین افتاد، از میزبان تقاضای چنگال دیگری کنید. چون خم شدن شما در سر میز جلوه درستی ندارد.
  • سر سفره با فرد کنار دستی تان مطالب کوتاه و مختصر را برای صحبت پیش بگیرید.
  • بهتر است متکلم وحده نباشید به دیگران هم وقت صحبت بدهید.
  • مطالب شاد و اشتهاآور را عنوان کنید.
  • قبل و بعد از نوشیدن، با دستمال لب و دهان تان را پاک کنید.
  • نوشیدنی تان را با یک جرعه سر نکشید.
  • هسته کمپوت دسر را با همان قاشق از دهان بیرون آورید.
  • آرنج تان را قبل از پایان غذا روی میز نگذارید.
  • سیگارتان را بعد از پایان غذای میهمانان یا در سالن پذیرایی روشن نکنید.
لوگو پرگار وب
طراحی سایت توسط پرگار وب کلیه حقوق این اثر برای دکتر آریا قهرمانی محفوظ می باشد. کپی برداری از مطالب و قالب سایت بدون کسب مجوز پیگرد قانونی خواهد داشت.
شروع
1
کمک میخواین؟
سلام 👋
چطور میتونیم کمکتون کنیم؟